Se incarca...

Cat de periculoase sunt plosnitele


De foarte multe ori avem tendinta de a trata cu indiferenta unii daunatori, fara sa facem ceva in mod special pentru alungarea lor. Este o greseala deoarece exista o multime de daunatori mai periculosi decat poate ii consideram noi, iar acestia pot fi o cauza care duce aparitia multor probleme de sanatate. Plosnitele sunt si ele ignorate adesea, desi nu ar trebui.

De regula, plosnitele nu sunt tentate sa intre in casele oamenilor decat in sezonul rece, atunci cand sunt in cautarea unui loc caldut pentru hibernare.

In primul rand, gandacul puturos este foarte periculos pentru numeroase culturi. De fapt, culturile agricole au cel mai mult de suferit din cauza gandacului paros.

In general, aceste insecte prefera livezile in care gasesc meri, peri, sau piersici. La fel de mult au de suferit si culturile de porumb, de vita de vie sau de soia, atunci cand sunt invadate de plosnite.

Iar pentru a putea proteja toate aceste culturi de daunele produse de gandacul puturos, este nevoie de foarte multa implicare si de o lupta continua.

Mai mult decat atat, plosnitele obisnuiesc sa se adaposteasca in podgorii, fiind culese odata cu strugurii si introduse la presa. Astfel, vinul obtinut ar putea fi compromis din cauza prezentei plosnitelor printre struguri.

Sunt intr-adevar niste insecte foarte periculoase nu numai la noi, ci in intreaga lume. In tari precum Italia, Franta, Georgia sau Turcia s-a intamplat ca acesti gandaci sa distruga comple unele recolte de aluni. Drept urmare, a fost nevoia de interventia specialistilor din SUA pentru a putea realiza un plan national de lupta impotriva acestor gandaci.

Iar dupa ce aceste insecte au fost alungate de pe culturile de alun, s-au retras in culturile de porumb, acolo unde au facut de asemenea pagube imense.

Informatii despre gandacul puturos

Plosnita cerealelor este o insecta care consuma din seva plantelor indiferent de tipul lor. Aceasta poate afecta pana la 120 de specii de plante, in general pomi fructiferi dar nu numai.


Prin faptul ca se adapteaza foarte usor noilor conditii de mediu dar si din cauza faptului ca se inmultesc foarte rapid, gandacii puturosi reprezinta o categorie de daunatori impotriva carora este foarte dificil sa lupti. Atunci cand perioada de inmultire s-a incheiat, adultii vor cauta un loc calduros pentru a hiberna, moment in care ar putea intra si in casele oamenilor.

De asemenea, acestia nu sunt niciodata singuri, ci formeaza grupuri mari in cadrul carora isi cauta locuri favorabile hibernarii.

Cu toate ca poate produce o multime de pagube in diferite culturi, pentru om acesta nu reprezinta un pericol. Nu este purtator de agenti patogeni si nici nu inteapa. Pot provoca insa mirosuri neplacute, mai ales atunci cand sunt omorati. Unele animale de companie pot prezenta alergii la aceste plosnite, iar motive pentru care nu ne dorim aceste insecte in casa sunt deci o multime.

Cum poti lupta impotriva plosnitelor?

Nu exista foarte multe metode de combatere a plosnitelor. Inainte de toate, ar trebui sa ne asiguram ca acestia nu au acces in casa noastra.

Geamurile ar trebui sa aiba plase, iar fisurile, crapaturile sau orificiile din pereti ar trebui de asemenea reparate.

Exista insecticide care pot fi folosite pentru protejarea culturilor agricole de invazia plosnitelor iar pentru protejarea casei poti folosi un aparat cu ultrasunete.

Pe site-ul nostru vei gasi mai multe aparate cu ajutorul carora iti poti proteja casa de aceste insecte respingatoare. Sunt foarte simplu de utilizat: trebuie doar sa il conectezi la o priza iar cu ajutorul ultrasunetelor, gandacii parosi vor fi respinsi.

Articole asemanatoare

Dihorii reprezinta o categorie de rozatoare ceva mai speciala, combaterea lor fiind o problema care da Dihorul este un mic carnivor ce poate fi intalnit in majori...
Prezenta gandacilor in bucatarie nu este foarte placuta iar odata ce am observat primele exemplare, trebuie sa trecem imediat la combaterea gandacilor de bucatari...
Foarte multe dintre dispozitivele anti daunatori comercializate de noi functioneaza folosind acelasi principiu de functionare: ultrasunetele. Este un mod inovativ...
Acarienii reprezinta o categorie de daunatori pe care ii putem intalni in foarte multe locuinte. Acestia au dimensiuni foarte reduse si pot fi vazuti doar la micr...
Pasarile reprezinta o categorie de daunatori cu care este foarte greu sa lupti. Cu toate ca daunele provocate de ele pot fi foarte mari, solutiile pe care le pute...
Într-un top al celor mai nedorite vietăți în gospodărie, porumbeii ar ocupa cu siguranță o poziție fruntașă după deja celebrele rozătoare. Chiar dacă sunt asociaț...
Deși sunt considerați o prezență foarte atrăgătoare pe pietonalele din toată țara, numarul mare de porumbei poate cauza suficient de multe probleme încât să se au...
Mai mereu vor exista musafiri nepoftiți care vor dori să-ți viziteze locuința din când în când. Și ca niște adevărați musafiri care se respectă, aceștia nu vor ve...
Cui nu-i este frică de rozătoare? Și aici nu ne referim la hamsterii aceia mici, pufoși și drăgălași pe care îi ținem închiși într-o cușcă și care fac tot felul d...