Se incarca...

Cum scapi de porumbei?


Într-un top al celor mai nedorite vietăți în gospodărie, porumbeii ar ocupa cu siguranță o poziție fruntașă după deja celebrele rozătoare. Chiar dacă sunt asociați cu imaginea păcii, porumbeii reprezintă totuși niște dăunătoare care pot cauza destul de multe probleme.

Dacă nu ne vizitează adesea, prezența lor poate fi considerată destul de plăcută și chiar simpatică. Însă persoanele care s-au lovit de o prezență veșnică a porumbeilor pe proprietatea lor știu deja că aceștia nu sunt chiar atât de inofensivi precum par.

Iată care sunt principalele probleme ce pot fi cauzate de prezența porumbeilor:

Ce daune pot provoca porumbeii într-o gospodărie

Un prim motiv pentru care ți-ai putea dori să scapi de porumbei este reprezentat de excrementele produse de aceștia. Un număr mare de porumbei pot produce o cantitate supărătoare de excremente, lăsând foarte multă murdărie pe pereți, pe balcon, pe acoperiș sau în alte locuri. Pe lângă faptul că oferă o imagine respingătoare, aceasta este o problemă și din punct de vedere igienic.

Cuiburile pe care și  le construiesc sunt și ele o problemă supărătoare, atât din punct de vedere estetic cât și din cauza faptului că favorizează înmulțirea lor.

Odată cu apariția porumbeilor pe proprietate, mai pot apărea și diferite insecte supărătoare precum sunt muștele sau puricii. Astfel, putem spune că porumbeii vin la pachet și cu alți dăunători cu care ne vedem nevoiți să luptăm.

Totodată, prezența porumbeilor mai cauzează și apariția mirosurilor neplăcute pe care nimeni nu și le-ar dori în curtea lor sau pe balcon.

Porumbeii mai sunt și purtătorii unui număr mare de boli și microbi, care ar putea fi transmise la animalele domestice sau în cazuri mai grave chiar și la oameni.

Acestea sunt câteva dintre motivele pentru care ți-ai putea dori să scapi de porumbei. Multe persoane care se confruntă cu această problemă frecvent susțin cu tărie ideea de a folosi cele mai eficiente metode de îndepărtare a porumbeilor. În acest sens venim și noi cu câteva recomandări:

Cele mai eficiente moduri de îndepărtare a porumbeilor

Acum că am văzut câte de multe daune pot produce porumbeii precum și cât de supărătoare poate fi prezența lor, putem trece la capitolul următor: metode de alungare a porumbeilor.

Multe persoane se întreabă ce arme ar putea folosi împotriva porumbeilor, aceștia fiind niște vietăți destul de greu de alungat. Totuși, nu este imposibil să scapi de porumbei. Iată care sunt recomandările noastre de metode ce pot fi folosite pentru a scăpa de porumbei:

Izolarea corecta a zonelor in care s-ar putea aduna porumbeii

Mansardele și podurile caselor reprezintă adesea atracții pentru populațiile de porumbei, care își construiesc cuiburi în acestea. De aceea se recomandă ca aceste locuri să fie bine izolate și închise, astfel încât porumbeii să nu poată pătrunde pentru a se stabili în interior.

De asemenea, se recomandă distrugerea cuiburilor acestora, în ciuda faptului că poate părea un mod agresiv de combatere a porumbeilor.

Evitarea crearii conditiilor favorabile pentru porumbei

Porumbeii se adună de obicei în locurile unde dispun mereu de hrană. Pentru a împiedica apariția lor pe proprietatea ta ar trebui să iei toate măsurile necesare pentru ca aceștia să nu găsească condiții prielnice traiului pe proprietatea ta. Nu le oferi mâncare și nu le permite nici altor persoane să facă acest lucru.

Folosirea capcanelor anti porumbei

Pe site-ul nostru vei gasi mai multe aparate și capcane anti porumbei, cu ajutorul cărora îi poți ține la distanță cu ușurință. Noi îți recomandăm următoarele produse pentru combaterea porumbeilor:

Dispozitive cu ultra-sunete. Tot mai des folosite pentru combaterea porumbeilor, dispozitivele cu ultra-sunete sunt ușor de folosit și se dovedesc a fi foarte eficiente pentru alungarea dăunătorilor. Ultrasunetele nu sunt sesizabile de către oameni și funcționează cu ajutorul bateriilor sau conectate la rețeaua electrică. Pe site-ul nostru poți găsi mai multe dispozitive anti-porumbei.

Soluții împotriva porumbeilor. Sprayurile repelente pentru alungarea porumbeilor sunt și ele o soluție la îndemână ce poate fi folosită în lupta contra porumbeilor. Acesta se aplică pe suprafețele dorite, iar astfel porumbeii vor fi respinși.

Benzi cu tepi anti-porumbei. Proprietatea ta mai poate fi protejată de porumbei și cu ajutorul benzilor cu țepi. Acestea se instalează foarte ușor în zonele dorite, iar astfel porumbeii nu se vor putea așeza sau construi cuiburi. Văzând capcanele puse pentru alungarea lor, vor părăsi proprietatea într-un timp destul de scurt.

Acestea sunt cele trei moduri principale pe care le poți folosi pentru a alunga porumbeii de pe proprietatea ta. 

Articole asemanatoare

Dupa tantari, mustele reprezinta probabil cea mai enervanta categorie de daunatori prezenti in timpul verii. Acestea nu numai ca pot fi foarte galagioase, ci toto...
Gandacii reprezinta o categorie de daunatori impotriva carora noi cei de la Fara-Daunatori.ro oferim cele mai eficiente metode de combatere. Un lucru mai putin st...
Dihorii reprezinta o categorie de rozatoare ceva mai speciala, combaterea lor fiind o problema care da Dihorul este un mic carnivor ce poate fi intalnit in majori...
Prezenta gandacilor in bucatarie nu este foarte placuta iar odata ce am observat primele exemplare, trebuie sa trecem imediat la combaterea gandacilor de bucatari...
De foarte multe ori avem tendinta de a trata cu indiferenta unii daunatori, fara sa facem ceva in mod special pentru alungarea lor. Este o greseala deoarece exist...
Foarte multe dintre dispozitivele anti daunatori comercializate de noi functioneaza folosind acelasi principiu de functionare: ultrasunetele. Este un mod inovativ...
Acarienii reprezinta o categorie de daunatori pe care ii putem intalni in foarte multe locuinte. Acestia au dimensiuni foarte reduse si pot fi vazuti doar la micr...
Pasarile reprezinta o categorie de daunatori cu care este foarte greu sa lupti. Cu toate ca daunele provocate de ele pot fi foarte mari, solutiile pe care le pute...
Deși sunt considerați o prezență foarte atrăgătoare pe pietonalele din toată țara, numarul mare de porumbei poate cauza suficient de multe probleme încât să se au...